пятница, 13 марта 2015 г.

Книжкові іменини

       Традиційно перед весняними канікулами учні 1-5 класів відзначають іменини книги. А яке ж свято без гостей? До дітей завітала Королева книг, яка дала їм декілька важливих порад:
-         Якщо хочеш поговорити з ким-небудь – відкрий книгу.
-         Якщо ти занудьгував – візьми книгу.
-         Якщо хочеш отримати пораду – відшукай її у книзі.
-   Якщо ти прагнеш знайти друга – подружися з книгою.
       На святі ми відзначали ювілейні дні народження дитячих книг. Кожну книгу-ювілярку представляв герой цієї книги. Спочатку на свято завітала Аліса з книги Льюїса Керролла «Аліса в країні чудес», якій в цьому році виповнюється 150 років. Діти познайомилися з дівчинкою Дороті та її другом Левом з  книги популярного американського письменника Френка Баума «Дивовижний чарівник із Країни Оз», яку читають в світі ось уже 115 років. Розповіли про себе і
Пеппі Довгапанчоха,  Гаррі Потер та Вінні-Пух. Про свої успіхи  в читанні книг проспівав Незнайко. У цьому році виповнюється 60 років твору Носова «Незнайко на Місяці».
       В цей день ми не могли не згадати найзначимішу книгу для нас, українців, - «Кобзар» Т.Г.Шевченка. Книзі, яка надихає наш народ у боротьбі за незалежність України, в цьому році виповнюється 175 років.
       Учні відгадували загадки, розказували вірші, співали пісень, виконували танок. Найактивніші читачі шкільної бібліотеки отримали Дипломи. Учні подарували  бібліотеці чимало цікавих дитячих книг. 













Комментариев нет:

Отправить комментарий